De vereniging

De Vereniging heeft ten doel: het beoefenen van- en bevorderen van de tennissport. Om deze doelstelling te bereiken worden jaarlijks diverse tennisevenementen georganiseerd, zoals de KNLTB Competitie, Open Toernooien onder auspiciën van de KNLTB en er worden trainingen gegeven voor senioren en junioren. Ook voor de recreatieve spelers zijn er mogelijkheden om op ieder niveau het spel te verbeteren.

Onder de vereniging vallen de volgende commissies:

• Tenniscommissie;
  • Jeugdcommissie;
  • Redactie en sponsorcommissie;
  • Accommodatiecommissie.

En ook de volgende zaken:

• Trainingen;
  • Schoonhouden van het clubgebouw;
  • Groundsman;

Het fraaie park met zeven verlichte kunstgrasbanen is sinds 1991 in handen van de vereniging, nadat het eerst eigendom was van de gemeente Renkum. Eerste stap na de privatisering was de versleten mateco-banen te vervangen door kunstgras dat het gehele jaar bespeelbaar is. Hoewel in het algemeen er weinig tennissers zijn die bij vorst en regen door blijven tennissen is dat bij Bakkershaag toch eerder regel dan uitzondering. Een aanwijzing dat Bakkershaag vooral een club is waar echt getennist wordt hoewel de gezelligheidsaspecten zeker niet uit het oog worden verloren. Deze vinden regelmatig plaats in ons gezellige clubhuis.

Naast de Vereniging kent Bakkershaag ook twee Stichtingen:

• Stichting Paviljoen Bakkershaag verhuurt aan de Vereniging het onroerend goed, inventaris en banen;
  • Stichting Tennishal Bakkershaag exploiteert  voor Gemeente Renkum de binnenbanen in Tenniscentrum de Rijnkom.