Tenniscommissie

Zoals de naam van de commissie al doet vermoeden, houdt de Tenniscommissie zich bezig met Tennis Technische Zaken. Zij organiseert tennisevenementen voor alle leden van Bakkershaag. Om u een indruk te geven waaraan u als lid van Bakkershaag kunt deelnemen, zullen wij een opsomming van de diverse activiteiten geven.

Medio april tot en met ongeveer begin juni vindt de KNLTB Competitie plaats. Alle leden van Bakkershaag kunnen zich gedurende 7 weken meten met spelers van andere verenigingen uit de regio.

Aansluitend aan de competitie in week 25 wordt het jaarlijkse Open Toernooi gehouden. Dit toernooi duurt een week en is toegankelijk voor KNLTB leden van zowel Bakkershaag als van andere verenigingen.

In week 39, eind september, wordt het wijd in de regio bekende 35+ en 50+ Open Toernooi georganiseerd. Tijdens dit evenement is het goed toeven op ons park. Niet alleen zijn er leuke partijen tennis te bekijken, de Accommodatiecommissie organiseert diverse evenementen om de spelende en niet spelende tennisser bezig te houden.

Vanaf begin oktober tot begin november worden de voorronden van Clubkampioenschappen Enkel- en Dubbelspel gehouden voor junior- en seniorleden van Bakkershaag, de finaleweek volgt onmiddellijk daarna. Deze kampioenschappen worden meestal in een poulesysteem gespeeld. De winnaars uit elke poule schuiven door naar een schema waarbij de wedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem.

Voor wie afwisselend wil tennissen (een aanrader voor nieuwe leden!) is er de Tossavond op donderdag vanaf 20.00 uur. Een wekelijks terugkerend evenement waarbij u met tenniskleding, racket, ballen en afhangpas naar de baan komt om met andere spelers te tennissen. Iedereen is welkom en grote tennisvaardigheden zijn niet vereist.

Op dinsdagochtend vanaf 9 uur is er de Damestoss en op donderdagmorgen de toss voor 50 plussers.

Verder zijn er nog incidentele evenementen zoals b.v. de Mosseltossel (mosselen eten en tossen), Snerttoernooi (met erwtensoep), en de uitwisselingen met naburige verenigingen.

Andy Blom, onze vakkundige trainer, leert de leden van Bakkershaag snel een balletje slaan. Voor de jeugd zijn er verschillende trainingsvormen, die staan beschreven in het jeugdbeleidsplan van de vereniging.

Tevens worden er allerlei activiteiten voor de jeugd georganiseerd door de Jeugdcommissie, die er alles aan doen zodat de jeugd zich prettig voelt bij Bakkershaag.  Naast de trainingen zijn er gedurende het gehele jaar evenementen en activiteiten, waar de jeugd aan mee kan doen.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn onder andere het Generatietoernooi en het Pannenkoekentoernooi. Dit zijn activiteiten waarin de gezelligheid voorop staat en die ook leuk zijn voor familieleden die niet tennissen.

Voor al deze evenementen treft u op deze website en in ons clubblad de Dzjoes inschrijfformulieren aan.

Buiten het organiseren van de diverse evenementen ziet de TC toe op het juist hanteren van het afhangreglement en beoordeelt het baangedrag van de spelers. Men is verplicht altijd af te hangen, ongeacht het tijdstip of het onbespeeld zijn van de banen.

De mogelijkheid bestaat voor leden van Bakkershaag om familie, vrienden en bekenden te introduceren. Hierover treft u elders op deze website de introductieregels aan.

Als u tennislessen wilt nemen kunt u zich opgeven via het opgave formulier.