Het tossen op donderdagavond

het nieuwe tossenHet nieuwe leven van de Tossavond
(Ingaand per donderdag 12 september 2013)

Tossen is leuk voor beginners en gevorderden
Op elke donderdagavond is er tossen (niet in toernooiweken). Het gaat als volgt: Je komt naar het clubhuis en levert je spelerspasje in bij de toss-boss. Die stelt dan kwartetten samen, de spelers kunnen dan een half uur samen dubbelen. Daarna is er een korte pauze en zijn inmiddels de spelerspasjes opnieuw ingedeeld en kun je een volgende ronde spelen met andere medespelers en andere tegenstanders.

Met name voor nieuwkomers is dit de manier om snel mensen te leren kennen. Iedereen houdt rekening met elkaar wat betreft het niveau zodat iedereen van elkaar kan leren. Je moet maar denken dat iedereen ooit heeft moeten beginnen met tennissen. Soms is het zelfs best prettig als iemand die al wat beter kan tennissen, met of tegen je speelt.

De tossavond begint om 20.00 uur. Elke tossavond worden 3 rondes gespeeld, de laatste ronde eindigt om 22.00 uur, sommigen kiezen er echter voor nog lekker wat langer door te spelen. Iedereen kan per ronde aangeven om de volgende ronde te stoppen of nogmaals een ronde mee te tossen.

Na een enerverende tossavond is er een toss-hap te bemachtigen.
Een dringend verzoek van de toss-boss: Als je van plan bent om aan het einde van een tossronde te stoppen draai dan, nadat je bent ingedeeld en je hebt gekeken met wie en tegen wie je speelt en op welke baan, je kaartje om. Daarmee geef je te kennen dat je een volgende ronde niet meer meespeelt. Het is lastig voor de toss-boss wanneer dit pas na afloop van de wedstrijd wordt gemeld, omdat hij inmiddels alweer een indeling heeft gemaakt voor de volgende ronde.

Op tossavonden gaan tossers vóór spelers die vrij willen spelen. Het is maar dat u het weet, voor het geval dat alle banen dreigen vol te raken. Overigens, u hoeft dan natuurlijk niet teleurgesteld naar huis te gaan. U besluit dan namelijk om gezellig mee te tossen. Voor velen nog steeds een openbaring!

Met vriendelijke groet,

TC voorzitter Jacques Budding